Logboek

Deze website is ooit ontstaan uit de intresse voor html (HyperText Markup Language), de standaard opmaak voor pagina's op het World Wide Web.

Met name in het begin was dit ook meer een testomgeving voor ondergetekende maar gaandeweg bouwde het steeds verder uit. De "test" status heeft het overigens heel lang gehouden want met regelmaat werden er nieuwe dingen uitgeprobeerd.

Hieronder een overzicht van mijn knutsels dat begint in het jaar 2000.

20001201.mp4

01/12/2000

Na de nodige probeersels volgde in de kerstvakantie onze eerste echte homepage. Jammer genoeg heb ik daar geen plaatje meer van...
Wel vond ik nog de animatie die ik destijds binnen flash had gemaakt.

09/04/2001

Ik had er een nieuwe hobby bij en alle mogelijke snuffjes werden geplaatst in de nieuwe opzet die een aantal maanden later volgde.
Alle pagina's waren dubbel uitgevoerd, zowel in het nederlands als in het engels.
Met javascript werden teksten op de status balk getoond en er was zelfs een tijdje een logboek waarin bezoeker wat kwijt konden...

03/03/2002

Na een jaar begon het toch weer te kriebelen en werd het tijd de site weer eens te veranderen. Eigenlijk was het meer een andere look, want de basis opzet bleef zelfde.

01/06/2002

Het duurde niet lang of ook de ondergrond van de site werd aangepakt.Het moest allemaal wat simpeler en duidelijker voor de bezoeker, bovendien de engelstalige pagina's werden toch niet bekeken...

01/07/2002

Het was eigenlijk toch allemaal net een beetje te simpel en al snel kwam de volgende look.De basis zag er goed uit en ik was er zeker van dat deze opzet een tijdje mee zal gaan.

18/04/2003

Ons eigen domain was geboren: http://www.van-wiggen.nl
Even stond de website in het teken van de bekende onderwerpen: Wie, Wat, Waar en Waarom...

01/06/2003

Onder het moto "Welkom in de wereld van.." onstond het idee om de icons van de betreffende pagina's in een rondje te plaatsen.
Het geheel werd opgefleurd door een aantal bewegende animatie's.

08/01/2004

Een nieuw jaar, een nieuwe look!
Eerlijk gezegd was ik tweety ook wel een beetje zat... :-)
Hoe dan ook er lag weer een nieuwe basis om nieuwe ideetjes uit te proberen.

05/01/2005

De content op onze website was het afgelopen jaar flink toegenomen. Dat kwam natuurlijk door alle nieuwsberichten en de foto van de week.
Tijd voor wat meer structuur aan de onderkant, die werd voorzien van een nieuwe frisse opmaak.

07/11/2006

Het werd tijd voor de volgende stap: de toepassing van Drupal als CMS (Content Management System).
Dat bracht niet alleen nieuwe mogelijkheden voor de site, maar bovenal een nieuwe technische wereld om te ontdekken.

25/05/2009

Drupal was een blijvertje. De modulaire opzet en mogelijkheid om je eigen modules en themes te maken beviel deze hobbist wel.
De handel draait op versie 6 met de blauwe look van het standaard drupal theme. ;-)

02/02/2011

Terwijl onze website inmiddels alweer een tijdje als blog platform wordt gebuikt begint het gebruik van ander platformen ook te groeien.
Zo ben ik actief op Hyves, Google plus, twitter, Facebook en op ontdekkingstour in DrupalsGraden waar je een website als service kunt afnemen.

31/12/2014

aast informatie over ons gezin, het fotoalbum en de gebruikelijke blog berichten gebruik ik de website inmiddels ook voor mijn radio programma bij SRC.
Uitgebreide info over de wekelijkse Hollandse nieuwe, Artiesten en Bekende nederlanders, de verjaardagskalender en Showbizz nieuws.

02/04/2016

Prive omstandigheden zorgen ervoor dat de website even niet beschikbaar is, daarnaast is de aandacht van iedereen verschoven naar platformen zoals FaceBook alwaar het delen en lezen van berichten plaats vind.

08/09/2017

Hoewel alle informatie en de drupal ondergrond nog steeds aanwezig is wordt deze niet meer ververst en is de toegang dicht gezet.
Via FaceBook en Instagram blijf ik informatie delen zoals ik dat altijd heb gedaan, waaronder de "foto uit de oude doos"...

28/01/2023

Vijf jaar zijn voorbij getrokken zonder dat er wijzingen hebben plaats gevonden aan de website, maar nu is het zover.
De drupal omgeving is verwijderd en alles is teruggebracht naar een paar eenvoudige html pagina's. Eigenlijk weer even lekker ouderwets aan de gang met HTML, CSS, JavaScript...

15/06/2023

De volgende stap in de afschaling is gezet. Na jaren gebruik te hebben gemaakt van een eigen hosting pakket heb ik afscheid genomen van mijn provider en is alles nu ondergebracht bij Google.